Joondalup Government Office

  Projects

Joondalup Government Office

  Get in touch

The project brief required the workplace fitout over 6 floors to be future ready, ensuring the 3 pillars of the workplace; technology, people and place, be considered in equal parts and adaptive to inevitable change in these key areas over the next 15 years. 

We have designed a flexible workplace, where workstations that are currently dedicated, can be easily adapted to a more agile workplace strategy. This has been achieved through the provision of lockers and charging stations, laptop docking stations at every desk, and wireless technology throughout.

Alternative workplace settings are designed throughout, with multiple quiet pods and focus rooms for individual tasks, and a wide variety of collaborative lounges, meeting spaces and teaming areas supporting group work.  Breakout tea point spaces are  located directly off the lift lobby on each floor, enhancing ad hoc collaboration opportunities and supporting connectedness. The staff hub is the central space with a variety of seating and activity areas for eating, meeting informally and allows larger staff gatherings to occur. 

The Ground floor features a welcome centre, with large training and multipurpose rooms all acoustically rated and with multiple operable walls allowing flexible use of the spaces individually, or opened up to accommodate a 400 people group assembly.

The project was benchmarked to achieve 5 Star Green Star Interiors certification in alignment with the Government's best practice approach to sustainability. The design narrative reflects this with an emphasis on biophilic design elements, inspired by nature. The narrative starts on the Ground Floor; Sub Terranean concept where the materiality includes rammed earth feature walls and dark earthy hues and textures. The  layered earth concept evolves to forests and rivers on the middle floors , finally moving to Air on the top  floor reflected in cloud graphics, light soft blues and an abundance of natural light.

Sustainable design elements feature throughout using recycled fabric, timber furniture and salvaged metal from tractor wheels, providing interest and texture. Air quality has been prioritised with the incorporation of plants throughout the fitout.  

Overall the project has been a remarkable success for the client and MKDC, with the project delivered within programme, under budget and excellent end user feedback.
 

10500 m2

''...a focus of natural textures and biophillic design principles...''